Servicekosten en overige kosten

Leden van de V.v.E. van Residentie de Burghave betalen maandelijks servicekosten en een voorschot op de energiekosten. Een deel van deze kosten heeft u ook voor een reguliere koopwoning, bijvoorbeeld kosten voor onderhoud. Er zijn echter ook extra kosten aangezien Residentie de Burghave over gemeenschappelijke ruimten beschikt en een hoog serviceniveau biedt.

shutterstock_387157141 V2

 

Overzicht service- en energiekosten per maand in 2024

type appartement  2 kamer  3 kamer  4 kamer garage
service kosten  €     812,60  €      957,70  €   1.102,70 € 24,20
energiekosten individueel  €       78,57  €         82,52  €         90,54  

energiekosten algemeen

totaal per maand

 €     123,80

 € 1.014,97

 €      170,20

  € 1.210,42

 €      216,60

  € 1.409,84

€    7,70

 € 31,90

Indien een appartement wordt gekocht, groter dan 4 kamers, dan betreft het twee samengevoegde appartementen en zijn er servicekosten verschuldigd voor beide appartementen.

 

Energie

De energiekosten bestaan uit:

 • verwarming van uw appartement, zie toelichting hieronder;
 • verwarming van de gemeenschappelijke ruimten;
 • waterverbruik in uw appartement en de gemeenschappelijke ruimten;
 • elektriciteitsverbruik in de gemeenschappelijke ruimten.

Energiekosten individueel (gasverbruik in uw appartement):

 • 2-kamer appartement op basis van 3818 warmte-eenheden per jaar
 • 3-kamer appartement op basis van 4010 warmte-eenheden per jaar
 • 4-kamer appartement op basis van 4400 warmte-eenheden per jaar

Het betreft hier een voorschot op de energiekosten.
Het elektriciteitsverbruik in het appartement is niet in de servicekosten opgenomen.

 

Dagelijks onderhoud

In de servicekosten betaalt u voor het dagelijks onderhoud van het gebouw en de gemeenschappelijke ruimten:

 • terrein, tuin, gebouw
 • meubilair en stoffering
 • installaties
 • inventaris keuken en restaurant
 • overige inventaris
 • gereedschap en klein materiaal

Een deel van deze kosten heeft u ook in een reguliere woning, bijvoorbeeld onderhoud aan uw cv-ketel of wellicht maakt u gebruik van een hovenier.


“De Burghave wordt uitstekend onderhouden, het gebouw ziet er na al die jaren nog piekfijn uit”

De heer K.P. van Hoven


Reservering groot onderhoud en vervanging

Residentie de Burghave heeft een meerjaren onderhoudsplan. Een meerjaren onderhoudsplan (MJOP) is een rapport waarin staat wanneer welk onderhoud plaats dient te vinden en wat de verwachte kosten zijn. Het MJOP heeft betrekking op de gemeenschappelijke zaken van de Vereniging van Eigenaren (V.v.E.), waaronder het dak, de gevel, de beglazing, de installaties (o.a. liften, ketelhuizen), de inventaris, het schilderwerk e.d. Het is voor een V.v.E. wettelijk verplicht om een onderhoudsreserve op te bouwen en daarvoor jaarlijks te reserveren. Het onderhoudsfonds moet voldoende zijn om het pand goed te kunnen onderhouden. Dit is zeker het geval bij Residentie de Burghave, het gebouw verkeert in goede staat van onderhoud en de leden worden niet verrast met eenmalige bijdragen ten aanzien van groot onderhoud of vervanging.

Als u deze kosten vergelijkt met een reguliere koopwoning, dan kan gesteld worden dat deze kostenposten grotendeels ook voor een reguliere koopwoning gelden. Deze kosten kunnen zelfs hoger liggen bij een reguliere koopwoning (afhankelijke van de grootte en het type woning). Dit komt mede door de schaalgrootte en het gemeenschappelijke dak, muren, installaties e.d. bij een appartementencomplex. 


“Geen onverwachte kosten voor groot onderhoud, want de vereniging is financieel kerngezond, dat is een prettige gedachte”

Mevrouw Y. Schippers


Verzekering

In de servicekosten betaalt u voor de opstalverzekering en voor de aansprakelijkheidsverzekering ten behoeve van de bestuursleden. De inboedelverzekering voor het appartement dient u zelf af te sluiten.

 

Schoonmaak

Via de servicekosten betaalt u voor de schoonmaak van alle algemene ruimten, gangen en kantoren, glasbewassing van de algemene ruimten, stomerijkosten (kleding personeel) en het ophalen van afval, glas en kranten.

 

Keuken en restaurant

De personele kosten voor het bereiden van de maaltijden, het bezorgen van de maaltijden thuis en het serveren van de maaltijden in het restaurant zijn grotendeels opgenomen in de servicekosten. Neemt u een maaltijd af, dan betaalt u daarvoor een relatief laag bedrag (3 gangen ± € 10,00).

 

Organisatie

Ook de kosten van de organisatie worden betaald uit de servicekosten. Dit betreft o.a. de kosten van de directie, het secretariaat, facilitaire dienst, de servicebalie, ict, telefoon, drukwerk, kantoorbenodigdheden en marketingactiviteiten.

 

shutterstock_343221932 V2

Bijkomende kosten

Maaltijden
De kosten voor het bereiden van de maaltijden, het bezorgen van de maaltijden aan huis en de bediening in het restaurant zijn  opgenomen in de servicekosten. Als u een maaltijd bestelt, betaalt u daarom een relatief laag bedrag. Voor een volledig driegangen menu betaalt u ± € 10,00. U kunt ook losse componenten bestellen.

Zorgverlening
De zorgverlening bestaat uit twee onderdelen: acute zorg en geplande zorg. Als u acuut zorg nodig heeft, dan kunt u 24 uur per dag op de alarmknop drukken. Dan komt er zo snel mogelijk een zorgmedewerker van Zorgbalans bij u langs. Hiervoor worden naderhand kosten aan u in rekening gebracht.

Indien u regelmatig zorg nodig heeft op afgesproken tijden, dan noemen we dit geplande zorg. Dit kunt u (desgewenst) afnemen bij het buurtteam van Zorgbalans. Deze zorg wordt gefinancierd door uw ziektekostenverzekering op basis van een zorgindicatie (Zorgverzekeringswet). Hiervoor geldt een eigen bijdrage, afhankelijk van uw financiële situatie.

Overige bijkomende kosten

 • radio-, tv-, internet,- en telefoonaansluiting
 • elektriciteitsverbruik in het appartement
 • inboedelverzekering
 • onroerend goed belasting (WOZ)
 • milieuheffing
 • waterschapslasten
 • onderhoud binnenzijde appartement

 

Entreegeld

Elke nieuwe eigenaar betaalt het bedrag aan entreegeld, dat door de vereniging is vastgesteld. Het entreegeld wordt gestort in het Fonds Groot Onderhoud en Vervanging en dient ter compensatie voor al hetgeen door de huidige en vroegere bewoners is opgebouwd. Bij verkoop van een appartement en/of garage is het bedrag niet invorderbaar.

type appartement Entreekosten
2 kamer appartement € 4.234,00
3 kamer appartement € 5.821,00
4 kamer appartement € 7.409,00
garage €     267,00

Indien een appartement wordt gekocht, groter dan 4 kamers, dan betreft het twee samengevoegde appartementen en zijn er entreekosten verschuldigd voor beide appartementen.

 

Beschikbare appartementen

Voor een overzicht van de beschikbare appartementen klikt u op onderstaande button:

Beschikbare appartementen