Veiligheid

Een gevoel van veiligheid en geborgenheid is van groot belang om comfortabel te kunnen wonen. Daarom heeft Residentie de Burghave veel voorzieningen die de veiligheid vergroten.  

shutterstock_234215101 V2

Toegang

Residentie de Burghave beschikt over een modern elektronisch huissleutelsysteem, dat wordt bediend met een digitale sleuteldruppel. Als een sleuteldruppel is verloren, dan wordt deze direct uitgeprogrammeerd en daarmee is de sleuteldruppel niet meer bruikbaar. Ook kan bijvoorbeeld een huishoudelijke hulp beperkt toegang worden gegeven (een vast moment in de week). Daarnaast worden de toegangen op de begane grond en de eerste verdieping bewaakt met camera’s.

De centrale toegang beneden kan worden geopend via de video-intercom vanuit het appartement. Twijfelt u wie er voor de deur staat, dan kunt u de bezoeker doorverwijzen naar de servicebalie.

Alles in orde?

Heeft u een maaltijd thuis besteld, maar blijkt bij het ophalen van de maaltijdkoffer dat u de maaltijd niet heeft gebruikt? Verschijnt u niet in het restaurant, maar heeft u wel gereserveerd? Onze servicebalie medewerkers controleren desgewenst in deze gevallen of alles in orde is met u.


“Het veilige gevoel van beschermd wonen zonder dat je privacy in gevaar komt”

Mevrouw G.J. Dammerse-Boeg


 

Persoonsalarmering en brandalarm

Elk appartement is standaard voorzien van persoonsalarmering en rookalarm, waar bewoners in acute situaties gebruik van kunnen maken. Naast een apparaat met rode knop is er in elk appartement een medaillon aanwezig, dat bewoners desgewenst om de hals of pols kunnen dragen. Alarmeringen worden 24 uur per dag opgevolgd door het alarmteam van Zorgbalans. Ook de rookmelder is op dit systeem aangesloten en zonodig wordt direct de brandweer gebeld.

Calamiteiten

Alle vaste medewerkers van Residentie de Burghave zijn BHV-gecertificeerd. Dit betekent dat een cursus bedrijfshulpverlening met goed gevolg is afgerond en dat er jaarlijks een herhalingscursus plaats vindt. Tijdens deze cursus komen o.a. brandbestrijding, ontruiming en spoedeisende eerste hulp aan bod. Daarnaast komen de medewerkers een aantal keer per jaar bij elkaar om onderdelen van het calamiteitenplan van Residentie de Burghave te bespreken.

De servicebalie van Residentie de Burghave is 24 uur per dag telefonisch bereikbaar voor het melden van spoedeisende zaken.